DPDK usage discussions
 help / color / Atom feed
* [dpdk-users] Can anyone offer some ideas on using XL710 NIC for tx pkts
@ 2019-11-26  8:28 Sunyi LIu
  2019-11-26 18:26 ` Jun Gan
  0 siblings, 1 reply; 5+ messages in thread
From: Sunyi LIu @ 2019-11-26  8:28 UTC (permalink / raw)
  To: users

hi , 
   I'm using XL710 with i40e driver , receiveing packets works well but sending packets fails. I pick rte_eth_tx_burst api  for sending some packets , rte_eth_tx_burst returns with successful sending count ,but there is actually no packets sending out from the NIC (captured nothig and no tx counters). The same thing can be successful using 82599 NIC but it will fail using I40E . Is there any thing special I need for sending packets by XL710?
  My environment is as : 
  CentOS7.2   
  DPDK 18.11  
  XL710 for 40GbE QSFP+ rev 02 NIC
Thanks .
BR
sunny

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

* Re: [dpdk-users] Can anyone offer some ideas on using XL710 NIC for tx pkts
  2019-11-26  8:28 [dpdk-users] Can anyone offer some ideas on using XL710 NIC for tx pkts Sunyi LIu
@ 2019-11-26 18:26 ` Jun Gan
  2019-11-26 23:01   ` Stephen Hemminger
  2019-11-27  2:08   ` Sunyi LIu
  0 siblings, 2 replies; 5+ messages in thread
From: Jun Gan @ 2019-11-26 18:26 UTC (permalink / raw)
  To: Sunyi LIu; +Cc: users

Have you ever tried to wait a while after initialization before sending the
packet?

I had an issue that it needs as long as ~30 seconds before sending out
packet correctly.

Don't know why yet.


On Tue, Nov 26, 2019 at 12:28 AM Sunyi LIu <sunnysunny128@163.com> wrote:

> hi ,
>    I'm using XL710 with i40e driver , receiveing packets works well but
> sending packets fails. I pick rte_eth_tx_burst api  for sending some
> packets , rte_eth_tx_burst returns with successful sending count ,but there
> is actually no packets sending out from the NIC (captured nothig and no tx
> counters). The same thing can be successful using 82599 NIC but it will
> fail using I40E . Is there any thing special I need for sending packets by
> XL710?
>   My environment is as :
>   CentOS7.2
>   DPDK 18.11
>   XL710 for 40GbE QSFP+ rev 02 NIC
> Thanks .
> BR
> sunny



-- 
Jun Gan

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

* Re: [dpdk-users] Can anyone offer some ideas on using XL710 NIC for tx pkts
  2019-11-26 18:26 ` Jun Gan
@ 2019-11-26 23:01   ` Stephen Hemminger
  2019-11-27  2:08   ` Sunyi LIu
  1 sibling, 0 replies; 5+ messages in thread
From: Stephen Hemminger @ 2019-11-26 23:01 UTC (permalink / raw)
  To: Jun Gan; +Cc: Sunyi LIu, users

On Tue, 26 Nov 2019 10:26:18 -0800
Jun Gan <geminijun@gmail.com> wrote:

> Have you ever tried to wait a while after initialization before sending the
> packet?
> 
> I had an issue that it needs as long as ~30 seconds before sending out
> packet correctly.
> 
> Don't know why yet.
> 
> 
> On Tue, Nov 26, 2019 at 12:28 AM Sunyi LIu <sunnysunny128@163.com> wrote:
> 
> > hi ,
> >    I'm using XL710 with i40e driver , receiveing packets works well but
> > sending packets fails. I pick rte_eth_tx_burst api  for sending some
> > packets , rte_eth_tx_burst returns with successful sending count ,but there
> > is actually no packets sending out from the NIC (captured nothig and no tx
> > counters). The same thing can be successful using 82599 NIC but it will
> > fail using I40E . Is there any thing special I need for sending packets by
> > XL710?
> >   My environment is as :
> >   CentOS7.2
> >   DPDK 18.11
> >   XL710 for 40GbE QSFP+ rev 02 NIC
> > Thanks .
> > BR
> > sunny  
> 
> 
> 

Check that link is up (with rte_eth_link_get).

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

* Re: [dpdk-users] Can anyone offer some ideas on using XL710 NIC for tx pkts
  2019-11-26 18:26 ` Jun Gan
  2019-11-26 23:01   ` Stephen Hemminger
@ 2019-11-27  2:08   ` Sunyi LIu
  2019-11-27  2:11     ` 胡林帆
  1 sibling, 1 reply; 5+ messages in thread
From: Sunyi LIu @ 2019-11-27  2:08 UTC (permalink / raw)
  To: Jun Gan; +Cc: users

hi  Gan, 
     Thanks for your idea ,I have just tried ,but it still doesn't  work.
BR
Sunny

At 2019-11-27 02:26:18, "Jun Gan" <geminijun@gmail.com> wrote:

Have you ever tried to wait a while after initialization before sending the packet?


I had an issue that it needs as long as ~30 seconds before sending out packet correctly.


Don't know why yet.




On Tue, Nov 26, 2019 at 12:28 AM Sunyi LIu <sunnysunny128@163.com> wrote:

hi ,
   I'm using XL710 with i40e driver , receiveing packets works well but sending packets fails. I pick rte_eth_tx_burst api  for sending some packets , rte_eth_tx_burst returns with successful sending count ,but there is actually no packets sending out from the NIC (captured nothig and no tx counters). The same thing can be successful using 82599 NIC but it will fail using I40E . Is there any thing special I need for sending packets by XL710?
  My environment is as :
  CentOS7.2   
  DPDK 18.11 
  XL710 for 40GbE QSFP+ rev 02 NIC
Thanks .
BR
sunny




--

Jun Gan

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

* Re: [dpdk-users] Can anyone offer some ideas on using XL710 NIC for tx pkts
  2019-11-27  2:08   ` Sunyi LIu
@ 2019-11-27  2:11     ` 胡林帆
  0 siblings, 0 replies; 5+ messages in thread
From: 胡林帆 @ 2019-11-27  2:11 UTC (permalink / raw)
  To: geminijun, users

Have you setup the tx queue with rte_eth_tx_queue_setup()? Check your queue map first.


Best regards,
Linfan Hu


On 11/27/2019 10:08,Sunyi LIu<sunnysunny128@163.com> wrote:
hi  Gan,
Thanks for your idea ,I have just tried ,but it still doesn't  work.
BR
Sunny

At 2019-11-27 02:26:18, "Jun Gan" <geminijun@gmail.com> wrote:

Have you ever tried to wait a while after initialization before sending the packet?


I had an issue that it needs as long as ~30 seconds before sending out packet correctly.


Don't know why yet.




On Tue, Nov 26, 2019 at 12:28 AM Sunyi LIu <sunnysunny128@163.com> wrote:

hi ,
I'm using XL710 with i40e driver , receiveing packets works well but sending packets fails. I pick rte_eth_tx_burst api  for sending some packets , rte_eth_tx_burst returns with successful sending count ,but there is actually no packets sending out from the NIC (captured nothig and no tx counters). The same thing can be successful using 82599 NIC but it will fail using I40E . Is there any thing special I need for sending packets by XL710?
My environment is as :
CentOS7.2   
DPDK 18.11
XL710 for 40GbE QSFP+ rev 02 NIC
Thanks .
BR
sunny




--

Jun Gan

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

end of thread, back to index

Thread overview: 5+ messages (download: mbox.gz / follow: Atom feed)
-- links below jump to the message on this page --
2019-11-26  8:28 [dpdk-users] Can anyone offer some ideas on using XL710 NIC for tx pkts Sunyi LIu
2019-11-26 18:26 ` Jun Gan
2019-11-26 23:01   ` Stephen Hemminger
2019-11-27  2:08   ` Sunyi LIu
2019-11-27  2:11     ` 胡林帆

DPDK usage discussions

Archives are clonable:
	git clone --mirror http://inbox.dpdk.org/users/0 users/git/0.git

	# If you have public-inbox 1.1+ installed, you may
	# initialize and index your mirror using the following commands:
	public-inbox-init -V2 users users/ http://inbox.dpdk.org/users \
		users@dpdk.org
	public-inbox-index users


Newsgroup available over NNTP:
	nntp://inbox.dpdk.org/inbox.dpdk.users


AGPL code for this site: git clone https://public-inbox.org/ public-inbox