DPDK usage discussions
 help / color / Atom feed
* [dpdk-users] Failed to initialize one specific port of X710-DA4 in i40e pmd
@ 2018-08-23 19:54 Aaron Hughes
  2018-08-23 22:25 ` Hitoshi Masutani
  2018-08-24 16:55 ` Aaron Hughes
  0 siblings, 2 replies; 5+ messages in thread
From: Aaron Hughes @ 2018-08-23 19:54 UTC (permalink / raw)
  To: users, masutani.hitoshi

Hi Hitoshi,

Did you ever figure out a solution to your problem with the X710?  I'm
seeing the same problem with an XL710 using DPDK version 17.05 on Redhat
7.5:

validate_tcmap_parameter(): Enabled TC map 0x80 not applicable to HW
support 0x1
i40e_vsi_setup(): Failed to update TC bandwidth
i40e_pf_setup(): Setup of main vsi failed
eth_i40e_dev_init(): Failed to setup pf switch: -63

Thanks,
Aaron

I am facing a failure of dpdk(16.11.3) initialization with testpmd
> using i40e pmd on a specific physical port of X710-DA4.
>
> Without such specific port, testpmd can run successfully.
>
> My server box has two X710-DA4 cards and
> these two cards have the same failure.
>
> To clarify whether it is caused by hardware failure or
> by the lack of appropriate nic configuration,
> the following build options of dpdk are enabled.
>
> --------------
> CONFIG_RTE_LIBRTE_ETHDEV_DEBUG=y
> CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_INIT=y
> CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_DRIVER=y
> --------------
>
> My server box spec. is as follows :
>
> CPU        : Intel(R) Xeon(R) Gold 6136
> MEMORY     : 128GB (16G x 8)
> Motherboard: SYS-1029U-TR4
> NIC1       : I350 x 4 (onboard nic)
> NIC2       : XL710 dual
> NIC3       : X710-DA4
> NIC4       : X710-DA4
> ------------------------------------------------------------
> OS         : ubnutu 16.04.3 LTS(linux-image-4.4.0-87-generic)
> DPDK       : 16.11.3
>
> testpmd's boot message is as follows :
> --------------------------------------------
> $ sudo ./testpmd -- -i
>
> EAL: Detected 24 lcore(s)
> EAL: Probing VFIO support...
> EAL: PCI device 0000:18:00.0 on NUMA socket 0
> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
> EAL: PCI device 0000:18:00.1 on NUMA socket 0
> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
> EAL: PCI device 0000:18:00.2 on NUMA socket 0
> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
> EAL: PCI device 0000:18:00.3 on NUMA socket 0
> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
> EAL: PCI device 0000:86:00.0 on NUMA socket 1
> EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
> EAL: PCI device 0000:86:00.1 on NUMA socket 1
> EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
> EAL: PCI device 0000:af:00.0 on NUMA socket 1
> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
> PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has
> already been disabled
> PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 80002919
> PMD: i40e_update_default_filter_setting(): Cannot remove the default
> macvlan filter
> PMD: i40e_pf_setup(): i40e_vsi_setup finished
> PMD: i40e_pf_setup(): Hardware capability of hash lookup table size: 512
>
> PMD: i40e_update_flow_control(): Link auto negotiation not completed
> EAL: PCI device 0000:af:00.1 on NUMA socket 1
> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
> EAL: PCI device 0000:af:00.2 on NUMA socket 1
> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
> PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has
> already been disabled
> PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 80002919
> PMD: validate_tcmap_parameter(): Enabled TC map 0x80 not applicable to
> HW support 0x1
> PMD: i40e_vsi_setup(): Failed to update TC bandwidth
> PMD: i40e_pf_setup(): Setup of main vsi failed
> PMD: eth_i40e_dev_init(): Failed to setup pf switch: -63
> rte_eth_dev_pci_probe: driver net_i40e: eth_dev_init(vendor_id=0x8086
> device_id=0x1572) failed
> EAL: Error - exiting with code: 1
>      Cause: Requested device 0000:af:00.2 cannot be used
> ---------------------------
>
> If you have solutions, could you tell me how this problem can be resolved ?
>
> Regards,
> Hitoshi
>
>

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

* Re: [dpdk-users] Failed to initialize one specific port of X710-DA4 in i40e pmd
  2018-08-23 19:54 [dpdk-users] Failed to initialize one specific port of X710-DA4 in i40e pmd Aaron Hughes
@ 2018-08-23 22:25 ` Hitoshi Masutani
  2018-08-24 16:55 ` Aaron Hughes
  1 sibling, 0 replies; 5+ messages in thread
From: Hitoshi Masutani @ 2018-08-23 22:25 UTC (permalink / raw)
  To: Aaron Hughes; +Cc: users, masutani.hitoshi

Hi Aaron,

There is still problem.

Although I changed some DPDK versions, including 17.11.1, or 18.02
  with linux-image-4.4.0-87-generic,
the same problem has occurred.

As I have upgraded the latest firmware version of X710-DA4
in our test setup, probably such problem is not related to the firmware.

Thanks,

Hitoshi

On 2018/08/24 4:54, Aaron Hughes wrote:
> Hi Hitoshi,
> 
> Did you ever figure out a solution to your problem with the X710?  I'm
> seeing the same problem with an XL710 using DPDK version 17.05 on Redhat
> 7.5:
> 
> validate_tcmap_parameter(): Enabled TC map 0x80 not applicable to HW
> support 0x1
> i40e_vsi_setup(): Failed to update TC bandwidth
> i40e_pf_setup(): Setup of main vsi failed
> eth_i40e_dev_init(): Failed to setup pf switch: -63
> 
> Thanks,
> Aaron
> 
> I am facing a failure of dpdk(16.11.3) initialization with testpmd
>> using i40e pmd on a specific physical port of X710-DA4.
>>
>> Without such specific port, testpmd can run successfully.
>>
>> My server box has two X710-DA4 cards and
>> these two cards have the same failure.
>>
>> To clarify whether it is caused by hardware failure or
>> by the lack of appropriate nic configuration,
>> the following build options of dpdk are enabled.
>>
>> --------------
>> CONFIG_RTE_LIBRTE_ETHDEV_DEBUG=y
>> CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_INIT=y
>> CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_DRIVER=y
>> --------------
>>
>> My server box spec. is as follows :
>>
>> CPU        : Intel(R) Xeon(R) Gold 6136
>> MEMORY     : 128GB (16G x 8)
>> Motherboard: SYS-1029U-TR4
>> NIC1       : I350 x 4 (onboard nic)
>> NIC2       : XL710 dual
>> NIC3       : X710-DA4
>> NIC4       : X710-DA4
>> ------------------------------------------------------------
>> OS         : ubnutu 16.04.3 LTS(linux-image-4.4.0-87-generic)
>> DPDK       : 16.11.3
>>
>> testpmd's boot message is as follows :
>> --------------------------------------------
>> $ sudo ./testpmd -- -i
>>
>> EAL: Detected 24 lcore(s)
>> EAL: Probing VFIO support...
>> EAL: PCI device 0000:18:00.0 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:18:00.1 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:18:00.2 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:18:00.3 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:86:00.0 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
>> EAL: PCI device 0000:86:00.1 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
>> EAL: PCI device 0000:af:00.0 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
>> PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has
>> already been disabled
>> PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 80002919
>> PMD: i40e_update_default_filter_setting(): Cannot remove the default
>> macvlan filter
>> PMD: i40e_pf_setup(): i40e_vsi_setup finished
>> PMD: i40e_pf_setup(): Hardware capability of hash lookup table size: 512
>>
>> PMD: i40e_update_flow_control(): Link auto negotiation not completed
>> EAL: PCI device 0000:af:00.1 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
>> EAL: PCI device 0000:af:00.2 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
>> PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has
>> already been disabled
>> PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 80002919
>> PMD: validate_tcmap_parameter(): Enabled TC map 0x80 not applicable to
>> HW support 0x1
>> PMD: i40e_vsi_setup(): Failed to update TC bandwidth
>> PMD: i40e_pf_setup(): Setup of main vsi failed
>> PMD: eth_i40e_dev_init(): Failed to setup pf switch: -63
>> rte_eth_dev_pci_probe: driver net_i40e: eth_dev_init(vendor_id=0x8086
>> device_id=0x1572) failed
>> EAL: Error - exiting with code: 1
>>       Cause: Requested device 0000:af:00.2 cannot be used
>> ---------------------------
>>
>> If you have solutions, could you tell me how this problem can be resolved ?
>>
>> Regards,
>> Hitoshi
>>
>>
> 

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

* Re: [dpdk-users] Failed to initialize one specific port of X710-DA4 in i40e pmd
  2018-08-23 19:54 [dpdk-users] Failed to initialize one specific port of X710-DA4 in i40e pmd Aaron Hughes
  2018-08-23 22:25 ` Hitoshi Masutani
@ 2018-08-24 16:55 ` Aaron Hughes
  2019-12-20 13:53   ` Ananda Sathyanarayana
  1 sibling, 1 reply; 5+ messages in thread
From: Aaron Hughes @ 2018-08-24 16:55 UTC (permalink / raw)
  To: users, masutani.hitoshi

Does anyone know what tool can be used to configure/view the settings for
the XL710?  I would like to view the DCB and TC settings.  Based on the
i40e README you can't use dcbtool and I don't see anyway to do it with
ethtool.  One of the ports on the XL710 is working for me but the other one
is showing the error about the TC map.

I see this message from the kernel's i40e driver for the port that isn't
working with DPDK:
Non-contiguous TC - Disabling DCB

https://downloadmirror.intel.com/25282/eng/README.txt

On Thu, Aug 23, 2018 at 7:54 PM Aaron Hughes <hughesac@gmail.com> wrote:

> Hi Hitoshi,
>
> Did you ever figure out a solution to your problem with the X710?  I'm
> seeing the same problem with an XL710 using DPDK version 17.05 on Redhat
> 7.5:
>
> validate_tcmap_parameter(): Enabled TC map 0x80 not applicable to HW
> support 0x1
> i40e_vsi_setup(): Failed to update TC bandwidth
> i40e_pf_setup(): Setup of main vsi failed
> eth_i40e_dev_init(): Failed to setup pf switch: -63
>
> Thanks,
> Aaron
>
> I am facing a failure of dpdk(16.11.3) initialization with testpmd
>> using i40e pmd on a specific physical port of X710-DA4.
>>
>> Without such specific port, testpmd can run successfully.
>>
>> My server box has two X710-DA4 cards and
>> these two cards have the same failure.
>>
>> To clarify whether it is caused by hardware failure or
>> by the lack of appropriate nic configuration,
>> the following build options of dpdk are enabled.
>>
>> --------------
>> CONFIG_RTE_LIBRTE_ETHDEV_DEBUG=y
>> CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_INIT=y
>> CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_DRIVER=y
>> --------------
>>
>> My server box spec. is as follows :
>>
>> CPU        : Intel(R) Xeon(R) Gold 6136
>> MEMORY     : 128GB (16G x 8)
>> Motherboard: SYS-1029U-TR4
>> NIC1       : I350 x 4 (onboard nic)
>> NIC2       : XL710 dual
>> NIC3       : X710-DA4
>> NIC4       : X710-DA4
>> ------------------------------------------------------------
>> OS         : ubnutu 16.04.3 LTS(linux-image-4.4.0-87-generic)
>> DPDK       : 16.11.3
>>
>> testpmd's boot message is as follows :
>> --------------------------------------------
>> $ sudo ./testpmd -- -i
>>
>> EAL: Detected 24 lcore(s)
>> EAL: Probing VFIO support...
>> EAL: PCI device 0000:18:00.0 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:18:00.1 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:18:00.2 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:18:00.3 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:86:00.0 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
>> EAL: PCI device 0000:86:00.1 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
>> EAL: PCI device 0000:af:00.0 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
>> PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has
>> already been disabled
>> PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 80002919
>> PMD: i40e_update_default_filter_setting(): Cannot remove the default
>> macvlan filter
>> PMD: i40e_pf_setup(): i40e_vsi_setup finished
>> PMD: i40e_pf_setup(): Hardware capability of hash lookup table size: 512
>>
>> PMD: i40e_update_flow_control(): Link auto negotiation not completed
>> EAL: PCI device 0000:af:00.1 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
>> EAL: PCI device 0000:af:00.2 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
>> PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has
>> already been disabled
>> PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 80002919
>> PMD: validate_tcmap_parameter(): Enabled TC map 0x80 not applicable to
>> HW support 0x1
>> PMD: i40e_vsi_setup(): Failed to update TC bandwidth
>> PMD: i40e_pf_setup(): Setup of main vsi failed
>> PMD: eth_i40e_dev_init(): Failed to setup pf switch: -63
>> rte_eth_dev_pci_probe: driver net_i40e: eth_dev_init(vendor_id=0x8086
>> device_id=0x1572) failed
>> EAL: Error - exiting with code: 1
>>      Cause: Requested device 0000:af:00.2 cannot be used
>> ---------------------------
>>
>> If you have solutions, could you tell me how this problem can be resolved ?
>>
>> Regards,
>> Hitoshi
>>
>>

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

* Re: [dpdk-users] Failed to initialize one specific port of X710-DA4 in i40e pmd
  2018-08-24 16:55 ` Aaron Hughes
@ 2019-12-20 13:53   ` Ananda Sathyanarayana
  0 siblings, 0 replies; 5+ messages in thread
From: Ananda Sathyanarayana @ 2019-12-20 13:53 UTC (permalink / raw)
  To: Aaron Hughes, users, masutani.hitoshi; +Cc: Vignesh Chinnakkannu

Hi Aaron, Masutani-san, all,

We are also facing this issue in one of the setups. If you were able to get to the bottom of this issue, can you please let us know the cause and the solution.

Thanks,
Ananda

-----Original Message-----
From: users <users-bounces@dpdk.org> On Behalf Of Aaron Hughes
Sent: Friday, August 24, 2018 9:55 AM
To: users@dpdk.org; masutani.hitoshi@lab.ntt.co.jp
Subject: Re: [dpdk-users] Failed to initialize one specific port of X710-DA4 in i40e pmd

Does anyone know what tool can be used to configure/view the settings for the XL710?  I would like to view the DCB and TC settings.  Based on the i40e README you can't use dcbtool and I don't see anyway to do it with ethtool.  One of the ports on the XL710 is working for me but the other one is showing the error about the TC map.

I see this message from the kernel's i40e driver for the port that isn't working with DPDK:
Non-contiguous TC - Disabling DCB

https://downloadmirror.intel.com/25282/eng/README.txt

On Thu, Aug 23, 2018 at 7:54 PM Aaron Hughes <hughesac@gmail.com> wrote:

> Hi Hitoshi,
>
> Did you ever figure out a solution to your problem with the X710?  I'm 
> seeing the same problem with an XL710 using DPDK version 17.05 on 
> Redhat
> 7.5:
>
> validate_tcmap_parameter(): Enabled TC map 0x80 not applicable to HW 
> support 0x1
> i40e_vsi_setup(): Failed to update TC bandwidth
> i40e_pf_setup(): Setup of main vsi failed
> eth_i40e_dev_init(): Failed to setup pf switch: -63
>
> Thanks,
> Aaron
>
> I am facing a failure of dpdk(16.11.3) initialization with testpmd
>> using i40e pmd on a specific physical port of X710-DA4.
>>
>> Without such specific port, testpmd can run successfully.
>>
>> My server box has two X710-DA4 cards and these two cards have the 
>> same failure.
>>
>> To clarify whether it is caused by hardware failure or by the lack of 
>> appropriate nic configuration, the following build options of dpdk 
>> are enabled.
>>
>> --------------
>> CONFIG_RTE_LIBRTE_ETHDEV_DEBUG=y
>> CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_INIT=y
>> CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_DRIVER=y
>> --------------
>>
>> My server box spec. is as follows :
>>
>> CPU        : Intel(R) Xeon(R) Gold 6136
>> MEMORY     : 128GB (16G x 8)
>> Motherboard: SYS-1029U-TR4
>> NIC1       : I350 x 4 (onboard nic)
>> NIC2       : XL710 dual
>> NIC3       : X710-DA4
>> NIC4       : X710-DA4
>> ------------------------------------------------------------
>> OS         : ubnutu 16.04.3 LTS(linux-image-4.4.0-87-generic)
>> DPDK       : 16.11.3
>>
>> testpmd's boot message is as follows :
>> --------------------------------------------
>> $ sudo ./testpmd -- -i
>>
>> EAL: Detected 24 lcore(s)
>> EAL: Probing VFIO support...
>> EAL: PCI device 0000:18:00.0 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:18:00.1 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:18:00.2 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:18:00.3 on NUMA socket 0
>> EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
>> EAL: PCI device 0000:86:00.0 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
>> EAL: PCI device 0000:86:00.1 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
>> EAL: PCI device 0000:af:00.0 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
>> PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has 
>> already been disabled
>> PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 
>> 80002919
>> PMD: i40e_update_default_filter_setting(): Cannot remove the default 
>> macvlan filter
>> PMD: i40e_pf_setup(): i40e_vsi_setup finished
>> PMD: i40e_pf_setup(): Hardware capability of hash lookup table size: 
>> 512
>>
>> PMD: i40e_update_flow_control(): Link auto negotiation not completed
>> EAL: PCI device 0000:af:00.1 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
>> EAL: PCI device 0000:af:00.2 on NUMA socket 1
>> EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
>> PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has 
>> already been disabled
>> PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 
>> 80002919
>> PMD: validate_tcmap_parameter(): Enabled TC map 0x80 not applicable 
>> to HW support 0x1
>> PMD: i40e_vsi_setup(): Failed to update TC bandwidth
>> PMD: i40e_pf_setup(): Setup of main vsi failed
>> PMD: eth_i40e_dev_init(): Failed to setup pf switch: -63
>> rte_eth_dev_pci_probe: driver net_i40e: eth_dev_init(vendor_id=0x8086
>> device_id=0x1572) failed
>> EAL: Error - exiting with code: 1
>>      Cause: Requested device 0000:af:00.2 cannot be used
>> ---------------------------
>>
>> If you have solutions, could you tell me how this problem can be resolved ?
>>
>> Regards,
>> Hitoshi
>>
>>

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

* [dpdk-users] Failed to initialize one specific port of X710-DA4 in i40e pmd
@ 2018-03-23  5:50 Hitoshi Masutani
  0 siblings, 0 replies; 5+ messages in thread
From: Hitoshi Masutani @ 2018-03-23  5:50 UTC (permalink / raw)
  To: users

I am facing a failure of dpdk(16.11.3) initialization with testpmd
using i40e pmd on a specific physical port of X710-DA4.

Without such specific port, testpmd can run successfully.

My server box has two X710-DA4 cards and
these two cards have the same failure.

To clarify whether it is caused by hardware failure or
by the lack of appropriate nic configuration,
the following build options of dpdk are enabled.

--------------
CONFIG_RTE_LIBRTE_ETHDEV_DEBUG=y
CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_INIT=y
CONFIG_RTE_LIBRTE_I40E_DEBUG_DRIVER=y
--------------

My server box spec. is as follows :

CPU        : Intel(R) Xeon(R) Gold 6136
MEMORY     : 128GB (16G x 8)
Motherboard: SYS-1029U-TR4
NIC1       : I350 x 4 (onboard nic)
NIC2       : XL710 dual
NIC3       : X710-DA4
NIC4       : X710-DA4
------------------------------------------------------------
OS         : ubnutu 16.04.3 LTS(linux-image-4.4.0-87-generic)
DPDK       : 16.11.3

testpmd's boot message is as follows :
--------------------------------------------
$ sudo ./testpmd -- -i

EAL: Detected 24 lcore(s)
EAL: Probing VFIO support...
EAL: PCI device 0000:18:00.0 on NUMA socket 0
EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
EAL: PCI device 0000:18:00.1 on NUMA socket 0
EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
EAL: PCI device 0000:18:00.2 on NUMA socket 0
EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
EAL: PCI device 0000:18:00.3 on NUMA socket 0
EAL:   probe driver: 8086:1521 net_e1000_igb
EAL: PCI device 0000:86:00.0 on NUMA socket 1
EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
EAL: PCI device 0000:86:00.1 on NUMA socket 1
EAL:   probe driver: 8086:1583 net_i40e
EAL: PCI device 0000:af:00.0 on NUMA socket 1
EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has 
already been disabled
PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 80002919
PMD: i40e_update_default_filter_setting(): Cannot remove the default 
macvlan filter
PMD: i40e_pf_setup(): i40e_vsi_setup finished
PMD: i40e_pf_setup(): Hardware capability of hash lookup table size: 512

PMD: i40e_update_flow_control(): Link auto negotiation not completed
EAL: PCI device 0000:af:00.1 on NUMA socket 1
EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
EAL: PCI device 0000:af:00.2 on NUMA socket 1
EAL:   probe driver: 8086:1572 net_i40e
PMD: i40e_set_symmetric_hash_enable_per_port(): Symmetric hash has 
already been disabled
PMD: eth_i40e_dev_init(): FW 5.0 API 1.5 NVM 05.00.05 eetrack 80002919
PMD: validate_tcmap_parameter(): Enabled TC map 0x80 not applicable to 
HW support 0x1
PMD: i40e_vsi_setup(): Failed to update TC bandwidth
PMD: i40e_pf_setup(): Setup of main vsi failed
PMD: eth_i40e_dev_init(): Failed to setup pf switch: -63
rte_eth_dev_pci_probe: driver net_i40e: eth_dev_init(vendor_id=0x8086 
device_id=0x1572) failed
EAL: Error - exiting with code: 1
     Cause: Requested device 0000:af:00.2 cannot be used
---------------------------

If you have solutions, could you tell me how this problem can be resolved ?

Regards,
Hitoshi

^ permalink raw reply	[flat|nested] 5+ messages in thread

end of thread, back to index

Thread overview: 5+ messages (download: mbox.gz / follow: Atom feed)
-- links below jump to the message on this page --
2018-08-23 19:54 [dpdk-users] Failed to initialize one specific port of X710-DA4 in i40e pmd Aaron Hughes
2018-08-23 22:25 ` Hitoshi Masutani
2018-08-24 16:55 ` Aaron Hughes
2019-12-20 13:53   ` Ananda Sathyanarayana
  -- strict thread matches above, loose matches on Subject: below --
2018-03-23  5:50 Hitoshi Masutani

DPDK usage discussions

Archives are clonable:
	git clone --mirror http://inbox.dpdk.org/users/0 users/git/0.git

	# If you have public-inbox 1.1+ installed, you may
	# initialize and index your mirror using the following commands:
	public-inbox-init -V2 users users/ http://inbox.dpdk.org/users \
		users@dpdk.org
	public-inbox-index users


Newsgroup available over NNTP:
	nntp://inbox.dpdk.org/inbox.dpdk.users


AGPL code for this site: git clone https://public-inbox.org/ public-inbox