DPDK usage discussions
 help / color / Atom feed
* [dpdk-users] i40evf_execute_vf_cmd(): No response
@ 2020-06-08 12:55 srushti
  2020-06-09  1:00 ` Vincent Li
  0 siblings, 1 reply; 2+ messages in thread
From: srushti @ 2020-06-08 12:55 UTC (permalink / raw)
  To: users

Greetings,

Hope you all are doing well!

My question is regarding the following log. Could anyone suggest a possible
solution for the following log?

EAL: Detected 36 lcore(s)
EAL: Detected 2 NUMA nodes
EAL: Auto-detected process type: PRIMARY
EAL: Multi-process socket /var/run/dpdk/wls/mp_socket
EAL: No free hugepages reported in hugepages-1048576kB
EAL: Probing VFIO support...
EAL: VFIO support initialized
EAL: PCI device 0000:81:0e.1 on NUMA socket 1
EAL:   probe driver: 8086:154c net_i40e_vf
EAL:   using IOMMU type 1 (Type 1)
initializing port 0 for TX, drv=net_i40e_vf
Port 0 MAC: ee 4c c3 1c ec de
i40evf_execute_vf_cmd(): No response for 28
i40evf_disable_vlan_strip(): Failed to execute command of
VIRTCHNL_OP_DISABLE_VLAN_STRIPPING
Port 0: nb_rxd 4096 nb_txd 4096
i40evf_execute_vf_cmd(): No response for 6
i40evf_configure_vsi_queues(): Failed to execute command of
VIRTCHNL_OP_CONFIG_VSI_QUEUES
i40evf_dev_start(): configure queues failed
PANIC in xran_init_port():
Cannot start port 0 (-1)

Thank you !

Srushti

^ permalink raw reply	[flat|nested] 2+ messages in thread

* Re: [dpdk-users] i40evf_execute_vf_cmd(): No response
  2020-06-08 12:55 [dpdk-users] i40evf_execute_vf_cmd(): No response srushti
@ 2020-06-09  1:00 ` Vincent Li
  0 siblings, 0 replies; 2+ messages in thread
From: Vincent Li @ 2020-06-09  1:00 UTC (permalink / raw)
  To: srushti; +Cc: users

On Mon, 8 Jun 2020, srushti wrote:

> EAL: Auto-detected process type: PRIMARY
> EAL: Multi-process socket /var/run/dpdk/wls/mp_socket
> EAL: No free hugepages reported in hugepages-1048576kB
> EAL: Probing VFIO support...
> EAL: VFIO support initialized
> EAL: PCI device 0000:81:0e.1 on NUMA socket 1
> EAL:   probe driver: 8086:154c net_i40e_vf
> EAL:   using IOMMU type 1 (Type 1)
> initializing port 0 for TX, drv=net_i40e_vf
> Port 0 MAC: ee 4c c3 1c ec de     
> i40evf_execute_vf_cmd(): No response for 28
  i40evf_disable_vlan_strip(): Failed to execute command of
  VIRTCHNL_OP_DISABLE_VLAN_STRIPPING

It looks you disabled vlan stripping, the error says vf command opcode
VIRTCHNL_OP_DISABLE_VLAN_STRIPPING to PF received no response.

 
> Port 0: nb_rxd 4096 nb_txd 4096
> i40evf_execute_vf_cmd(): No response for 6
> i40evf_configure_vsi_queues(): Failed to execute command of
> VIRTCHNL_OP_CONFIG_VSI_QUEUES

Fail to configure VSI queues

> i40evf_dev_start(): configure queues failed
> PANIC in xran_init_port():  
> Cannot start port 0 (-1)

maybe check your DPDK setting in guest and PF setting in host? again I am
not DPDK driver expert :)


^ permalink raw reply	[flat|nested] 2+ messages in thread

end of thread, back to index

Thread overview: 2+ messages (download: mbox.gz / follow: Atom feed)
-- links below jump to the message on this page --
2020-06-08 12:55 [dpdk-users] i40evf_execute_vf_cmd(): No response srushti
2020-06-09  1:00 ` Vincent Li

DPDK usage discussions

Archives are clonable:
	git clone --mirror http://inbox.dpdk.org/users/0 users/git/0.git

	# If you have public-inbox 1.1+ installed, you may
	# initialize and index your mirror using the following commands:
	public-inbox-init -V2 users users/ http://inbox.dpdk.org/users \
		users@dpdk.org
	public-inbox-index users


Newsgroup available over NNTP:
	nntp://inbox.dpdk.org/inbox.dpdk.users


AGPL code for this site: git clone https://public-inbox.org/ public-inbox