DPDK usage discussions
 help / color / Atom feed
* [dpdk-users] Interface disappears after binding with DPDK igb_uio
@ 2020-09-15  1:32 Nilanjana Basu
  0 siblings, 0 replies; only message in thread
From: Nilanjana Basu @ 2020-09-15  1:32 UTC (permalink / raw)
  To: users

Hello,

I am trying to use DPDK on a IXGBE port, but whenever I bind the igb_uio
driver to this interface, the interface disappears from the system. DPDK
however shows the interface as attached. I also have the KNI module present
added to the system, as there are some previous threads that suggested that
the interface does not show up because igb_uio driver does not generate
netdev devices.

Following is the log of the operations:

1. `ifconfig` before binding:
enp3s0f0: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST>  mtu 1500
        ether a0:36:9f:2d:d9:90  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
        inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>
        loop  txqueuelen 1000  (Local Loopback)
        RX packets 142934  bytes 63512875 (63.5 MB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 142934  bytes 63512875 (63.5 MB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

2. ./dpdk-devbind.py --status-dev net
Network devices using kernel driver
===================================
0000:02:00.0 '82576 Gigabit Network Connection 10c9' if=enp2s0f0 drv=igb
unused=igb_uio
0000:02:00.1 '82576 Gigabit Network Connection 10c9' if=enp2s0f1 drv=igb
unused=igb_uio
0000:03:00.0 'Ethernet Controller 10-Gigabit X540-AT2 1528' if=enp3s0f0
drv=ixgbe unused=igb_uio

3. ./dpdk-devbind.py -b igb_uio 0000:03:00.0

4. ./dpdk-devbind.py --status-dev net
Network devices using DPDK-compatible driver
============================================
0000:03:00.0 'Ethernet Controller 10-Gigabit X540-AT2 1528' drv=igb_uio
unused=ixgbe

Network devices using kernel driver
===================================
0000:02:00.0 '82576 Gigabit Network Connection 10c9' if=enp2s0f0 drv=igb
unused=igb_uio
0000:02:00.1 '82576 Gigabit Network Connection 10c9' if=enp2s0f1 drv=igb
unused=igb_uio

5. `ifconfig` after binding:
lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
        inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>
        loop  txqueuelen 1000  (Local Loopback)
        RX packets 142934  bytes 63512875 (63.5 MB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 142934  bytes 63512875 (63.5 MB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

Any help will be greatly appreciated.

^ permalink raw reply	[flat|nested] only message in thread

only message in thread, back to index

Thread overview: (only message) (download: mbox.gz / follow: Atom feed)
-- links below jump to the message on this page --
2020-09-15  1:32 [dpdk-users] Interface disappears after binding with DPDK igb_uio Nilanjana Basu

DPDK usage discussions

Archives are clonable:
	git clone --mirror http://inbox.dpdk.org/users/0 users/git/0.git

	# If you have public-inbox 1.1+ installed, you may
	# initialize and index your mirror using the following commands:
	public-inbox-init -V2 users users/ http://inbox.dpdk.org/users \
		users@dpdk.org
	public-inbox-index users


Newsgroup available over NNTP:
	nntp://inbox.dpdk.org/inbox.dpdk.users


AGPL code for this site: git clone https://public-inbox.org/ public-inbox